Viaxe gastronómica desde a orixe

GASTRONOMÍA MARIÑEIRA

1-2 días | Categorización: Gastronómica, Auténtica, Cultural, Sostible

Todo o ano é posible degustar o peixe e o marisco que a diario se descarga nos nosos peiraos e que, tras a poxa na lonxa, chega ao mercado e á nosa rede hostaleira. Repartida por todo o territorio, en Porto do Son e Portosín, restaurantes e tapeo concéntranse arredor dos portos.

Citas gastronómicas de referencia son a Festa do polbo de Porto do Son (agosto) e as sardiñadas que acompañan as festas do Carmen todo o verán. As máis concorridas son en Queiruga (25 xullo), Portosín (agosto), Porto do Son (8 setembro) e O Loreto (9 setembro).

Ben seguro que os amantes do bo comer traedes anotado a visita á praza de abastos e ao mercado dos sábados onde atopar os produtos do noso mar e da terra frescos, en conserva ou elaborados e listos para o consumo. A todos, bo proveito!

Todo el año es posible degustar el pescado y el marisco que a diario se descarga en nuestros muelles y que, tras la subasta en la lonja, llega al mercado y a nuestra red hostelera. Repartida por todo el territorio, en Porto do Son y Portosín, restaurantes y tapeo se concentran alrededor de los puertos.

Citas gastronómicas de referencia son la Fiesta del pulpo de Porto do Son (agosto) y las sardinadas que acompañan las fiestas del Carmen todo el verano. Las más concurridas son en Queiruga (25 julio), Portosín (agosto), Porto do Son (8 septiembre) y O Loreto (9 septiembre).

Seguro que los amantes del buen comer traéis anotado la visita a la plaza de abastos y al mercado de los sábados en donde encontrar los productos de nuestro mar y de la tierra frescos, en conserva o elaborados y listos para el consumo. A todos, ¡buen provecho!

A chegada do mar: portos e lonxas

Restauración e tapeo en Porto do Son e Portosín

Praza de abastos

Mercado dos sábados

Eventos gastronómicos

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